Видача довідки про роботу та заробітну плату

Роботодавець зобов’язаний видати працівникові на його вимогу довідку про його роботу на даному підприємстві, в установі чи організації. В документі зазначаються спеціальність, кваліфікація, посада, час роботи й розмір заробітної плати. Цю вимогу статті 49 Кодексу законів про працю України посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області нагадали під час спілкування з керівництвом комунальної установи, куди завітали за зверненням працівника. Крім того, інспектори звернули увагу на недопущення мобінгу й дискримінації працівників із інвалідністю та ВІЛ/СНІД, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах і необхідність психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Більше інформації про зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану шукайте на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/ та на порталі https://pratsia.in.ua/ .

Related Post

Майстер-клас з першої домедичної допомоги

В умовах постійних ракетних обстрілів з боку російських окупантів уміння надати першу домедичну допомогу може врятувати життя. Головний державний інспектор

Майже 70 працівників вийшли на світло

Понад 750 інформаційних відвідувань провели інспектори праці Головного управління Держпраці у Запорізькій області з початку інформаційної кампанії «Виходь на світло!»

1 червня стартує чергова інформаційна кампанія з державного ринкового нагляду

1 червня Держпраці, в умовах обмеження проведення перевірок характеристик продукції, розпочинає широку інформаційну кампанію з державного ринкового нагляду, яка спрямована