У день звільнення – повний розрахунок із працівником

У рамках інформаційної кампанії «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці» посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області провели роз’яснювальну роботу в одній із сільських рад, куди завітали за зверненням працівника. Йшлося, зокрема, про розрахунок при звільненні. Інспектори нагадали, що в день звільнення роботодавець має виплатити працівникові всі належні суми: заробітну плату за відпрацьований місяць, компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки, а в передбачених Кодексом законів про працю України випадках – вихідну допомогу. Про нараховані суми працівника слід письмово повідомити перед виплатою. За затримку розрахунку при звільненні законодавство передбачає адміністративну, матеріальну та кримінальну відповідальність. Крім того, посадовці звернули увагу на недопущення мобінгу та дискримінації працівників із ВІЛ/СНІД, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах, і необхідність психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Більше інформації про зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану шукайте на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/ та на порталі https://pratsia.in.ua/ .

Related Post

Чим призупинення дії трудового договору відрізняється від простою?

Про це йшлося під час інформаційного семінару в одному з університетів Запоріжжя, який провели посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій

Аграрії відпрацювали безпечне виконання ремонту сільськогосподарської техніки в польових умовах

Посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області провели тематичний тренінг з імітацією реальних

Ще більше запоріжців знатимуть, як уникнути примусової праці

Посадовці Головного управління Держпраці у Запорізькій області провели інформаційний захід в одному з районних управлінь соціального захисту населення в Запоріжжі.