Чи може роботодавець з власної ініціативи звільнити одиноку матір?

Про це запитала в посадовців управління інспекційної діяльності у Запорізькій області працівниця закладу торгівлі. Інспектори послалися на статтю 184 Кодексу законів про працю України, згідно з якою, звільнення одиноких матерів, котрі мають дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю, з ініціативи роботодавця не допускається. Виняток – повна ліквідація підприємства, установи чи організації, проте в такому випадку жінка обов’язково має бути працевлаштована.

Більше інформації про зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану шукайте на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/  та на порталі https://pratsia.in.ua/ .

Related Post

Запитання – відповідь

Чи оплачується понаднормова робота працівнику з нефіксованим робочим часом? У разі перевищення нормальної тривалості робочого часу (40 годин на тиждень)

Залученим до суспільно корисних робіт особам – про їхні трудові права

У Широківській об’єднаній територіальній громаді Запорізького району через службу зайнятості вже залучено до суспільно корисних робіт понад 40 осіб. Сьогодні

Яка інформація має бути в декларації про відповідність машини вимогам Технічного регламенту безпеки машин?

Це питання цікавить розповсюджувачів нехарчової продукції під час інформаційних відвідувань інспекторів відділу ринкового нагляду Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з