Запитання – відповідь

Що таке страховий стаж і на що він впливає?

Страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі, не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування поєднує в собі обов’язкові внески на пенсійне страхування, страхування від безробіття, від тимчасової втрати працездатності та від нещасного випадку на роботі чи професійного захворювання.

Якщо роботодавець (підприємство, фізична особа або фізична особа-підприємець) має найманих працівників, він зобов’язаний щомісяця сплачувати за них ЄСВ у розмірі 22% від бази нарахування (заробітної плати, винагороди за виконання робіт або надання послуг).

Більше інформації про зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану шукайте на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/ та на порталі https://pratsia.in.ua/ .

Related Post

Торгові центри Запоріжжя виходять на світло

Посадовці Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці разом із представниками головних управлінь Держпродспоживслужби та Пенсійного фонду України в

На 5 каналі обговорювалися актуальні питання трудового законодавства під час воєнного стану

18 березня в прямому ефірі на 5 каналі заступник директора департаменту з питань праці Держпраці Олена Коновалова відповіла на актуальні

Запитання – відповідь

Працівник 6 місяців перебував у відпустці без збереження заробітної плати в зв’язку з карантином, потім 2 місяці через бойові дії.