Рекомендації роботодавцям і працівникам про дії під час обстрілів системами залпового вогню

Ракету можна вчасно помітити та зреагувати, адже залп реактивної установки добре видно. Вночі це яскравий спалах на обрії, а вдень — димні сліди ракет. Організуйте постійне спостереження, під час роботи постійно тримайте в полі зору будівлі, заглиблення, ями, канави, траншеї або великі дерева, які розташовані поруч із місцем виконання робіт і можуть використовуватися як укриття. Після сигналу спостерігача є кілька секунд, щоб сховатися.

Якщо роботи виконуються поруч із будівлями, ховайтеся в підвалі або в іншому заглибленому приміщенні (окрім тих, які можуть обвалитися або загорітися). Вибирайте місце в кутку між несучими стінами та недалеко від вікон і дверей для того, щоб миттєво покинути будинок у разі влучення снаряда. Не виходьте з укриття, не перечекавши хоча б 10 хвилин після завершення обстрілу, адже після залпу може вестися уточнення результатів стрільби й коригування вогню або зміна позиції.

Евакуацію персоналу проводити з мінімальним рівнем загрози життю та здоров’ю працівників, відповідно до плану евакуації персоналу під час проведення бойових дій, із яким ознайомлені всі працівники.

Більше інформації шукайте на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/  та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/

Related Post

Держпраці та Люксембурзько-Українська Торгова Палата домовились про співробітництво

Сьогодні, 31 серпня, Голова Держпраці Ігор Дегнера та президент Люксембурзько-Української Торгової Палати Євгенія Палій підписали Меморандум про партнерство та співробітництво.

У Запоріжжі внутрішніх переселенців продовжують консультувати, як уникнути примусової праці

Відтоді як російська федерація оголосила про анексію Запорізької та Херсонської областей, потік переселенців із тимчасово окупованих територій різко зменшився. Окупанти

Завершене розслідування нещасного випадку на Запорізькому автомобілебудівному заводі

Комісія Головного управління Держпраці в Запорізькій області завершила розслідування нещасного випадку, який стався 11 березня 2021 року на ПрАТ «Запорізький