Якість і безпека – головні складові при будівництві мостового переходу у місті Запоріжжі

26 листопада 2020 року Головним управлінням Держпраці у Запорізькій області було організовано та проведено семінар-нараду на тему: «Застосування вимог охорони праці в проектно-технологічній документації на виконання будівельно-монтажних робіт. Організація та проведення будівельно-монтажних робіт. Організація та проведення робіт на висоті. Застосування засобів колективного та індивідуального захисту під час виконання будівельно-монтажних робіт. Аналіз нещасних випадків в будівельній галузі», під час реалізації масштабного будівельного проекту, за програмою «Велике будівництво» – «Будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі» (автомобільна дорога Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь. «Під’їзд до о. Хортиця (автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжі)» (мостовий перехід).

Генеральним підрядником на об’єкті будівництва виступає Представництво «ОНУР ТААХХУТ ТАШИМАДЖИЛИК ІНШААТ ТІДЖАРЕТ ВЕ САНАЇ АНОНІМ ШИРКЕТІ», від імені ONUR TAAHHUT TASIMACILIK İNSAAT TİCARET VE SANAYİ ANONİM SİRKETİ «ОНУР ТААХХУТ ТАШИМАДЖИЛИК ІНШААТ ТІДЖАРЕТ ВЕ САНАЇ АНОНІМ ШИРКЕТІ» (Туреччина).

Підрядниками та субпідрядниками виступають такі підприємства: Представництво «МЕГА ЯПИ ІНШААТ ВЕ ТІДЖАРЕТ ЛІМІТЕД ШІРКЕТІ», від імені MEGA YAPI INSAAT VE TICARET LIMITED SIRKETI «МЕГА ЯПИ ІНШААТ ВЕ ТІДЖАРЕТ ЛІМІТЕД ШІРКЕТІ» (Турецька республіка); ТОВ «ДОРОЖНЬО-БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «МІСТ»; ТОВ «АЗАЛІЯ НОВА»; ПП «ТЕХ-БУД»; ТОВ «ГЛОБАЛ ІНЖИНІРІНГ»; ТОВ «НВО «ГЛОБАЛ ІНЖИНІРІНГ»; ПАТ «Альпсервіс»; ТОВ «Будівельна компанія Захід Будсервіс»; ТОВ «ІДЕАЛСЕРВІСБУД»; ТОВ «Клін-Теч»; ТОВ «ЛЕКСА»; ТОВ «Моноліт-ЛТД»; ТОВ «МОСТОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАГІН № 112»; ТОВ «АЛД ІНЖИНІРИНГ ТА БУДІВНИЦТВО». Загалом роботи на будівництві проводять більше ніж 500 працівників.

На семінарі-нараді були присутні посадові особи, керівники робіт, проектанти, представники служб охорони праці підприємств, залучених до виконання будівельно-монтажних робіт.

Під час заходу було доведено вимоги нормативно-правових актів з охорони праці щодо проектно-технологічної документації (проекти виконання робіт, технологічні карти), на виконання будівельно-монтажних робіт, згідно НПАОП 45.2-7.02-12 «Система стандартів безпеки праці. Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення. ДБН А.3.2-2-2009», затверджених наказами Мінрегіонбуду України від 27.01.2009 № 45, від 04.06.2010 № 202, від 25.05.2011 № 53 та наказом Мінрегіону від 30.12.2011 № 417.

Наведено приклади застосування штучних опалубочних систем при проведенні робіт з монолітного зведення будівель і споруд.

Проаналізовано особливості оформлення наряду-допуску на виконання робіт на висоті, згідно НПАОП 0.00-1.15-07 «Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті», затверджених наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду 27.03.2007 р. № 62, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 04.06.2007р. за № 573/13840.

Проаналізовано особливості наряду-допуску на виконання будівельно-монтажних робіт з підвищеною небезпекою, згідно НПАОП 45.2-7.02-12 Охорона праці та промислова безпека у будівництві. ДБН А.3.2-2-2012.

Наведено приклади видів засобів колективного та індивідуального захисту під час виконання будівельно-монтажних робіт. Наголошено на доцільності застосування та пріоритети у виборі засобів захисту, постійному контролі за наявністю та застосуванням засобів захисту.

Проведено аналіз нещасних випадків в будівельній галузі.

Інформацію щодо організації та проведення робіт з безпечного виконання будівельно-монтажних робіт, прийнято до відома, наголошено на постійному дотриманні та контролі за застосуванням вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Related Post

Запитання – відповідь

Якщо тривалість відпустки більша, ніж 24 календарних дні, то працівник втрачає на неї право? Якщо тривалість щорічної основної відпустки працівника

Проблеми «тіньової» зайнятості, оплати та безпеки праці обговорили на засіданні круглого столу в Запорізькій обласній раді профспілок

З нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю за ініціативою Запорізької обласної ради профспілок

Семінар-нарада для медичних працівників

Актуальні питання, що виникають під час розслідування випадків коронавірусної інфекції СOVID-19 у медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, розглядалися